Big Data Project Manager

Jesteśmy placeme i tworzymy rozwiązanie, które na podstawie naszego zbioru paruset gigabajtów danych dostarcza informacje rynkowe dla największych polskich firm. Przede wszystkim mówimy, gdzie mogą znaleźć swoich klientów, bo jesteśmy pionierami w przetwarzaniu danych lokalizacyjnych z telefonów komórkowych. Nasza platforma wspomaga wybór miejsc pod nowe sklepy, kampanie OOH i działania przedstawicieli handlowych, pomagając naszym klientom zaoszczędzić miliony na nieefektywnych decyzjach.

Mimo tego, że jesteśmy młodą firmą już zdobyliśmy zaufanie takich firm jak Carrefour, P&G, PKO BP i wielu innych, i zdobywamy nagrody w Polsce i za granicą, w tym najważniejszy Auler dla najlepszego startupu roku 2019.

Szybko się rozwijamy posiadając wsparcie zagranicznych inwestorów. Jesteśmy startupem o silnych fundamentach i globalnych ambicjach. Tworzymy nowatorskie, ale proste z perspektywy klienta rozwiązania dostarczające im znaczącą wartość. Nie jesteśmy kopią rozwiązań z zagranicy, a tworzymy rozwiązanie, które jest prawdziwą innowacją otwierają nowy segment rynku

Co będziesz robić w placeme?

• Będziesz odpowiedzialny za nadzór nad prawidłową realizacją i raportowaniem statusu projektów (realizowanych wewnętrznie jak i z klientami)
  • Będziesz identyfikować i zarządzać ryzykiem i działaniami w miarę potrzeb w celu uniknięcia opóźnień w realizowanych projektach;
  • Koordynować pracę oraz przebieg sprintów zespołu data science
  • Komunikować się z klientami w zakresie realizowanych projektów i oferty produktowej;
  • Budować roadmapę rozwoju produktów firmy w obszarze data science
  • Analizować oraz optymalizować wykorzystywane rozwiązania i działania w celu ulepszania jakości procesów;
  • Ściśle współpracować z klientem, zarządzać predykcjami kosztów, budżetami i harmonogramami, w razie potrzeby edukować o procesach;
  • Koordynować i nadzorować działania w zakresie pozyskania danych i weryfikacji ich jakości.

Czego od Ciebie oczekujemy?

• 2-3 letnie doświadczenie w prowadzeniu projektów technologicznych, zarządzania projektami i procesami;
  • Zrozumienie kluczowych technologii i rozwiązań w świecie big data i analityki: machine learning, NLP, ETL i hurtowni danych,
  • Znajomość procesów zarządzania projektami Scrum, Lean, Kanban;
  • Znajomość narzędzi Atlassian JIRA i Confluence;
  • Dobra znajomość języka angielskiego, pozwalająca na łatwą komunikację.
  • Silne umiejętności interpersonalne i komunikacyjne, umiejętność działania oraz samodzielnego podejmowania decyzji.

Mile widziane:

• Zainteresowanie nowymi technologiami.
  • Doświadczenie w pracy z dużymi klientami i/lub dużymi projektami (mile widziane doświadczenie w branży FMCG i retail)

Co oferujemy w zamian?

• Wynagrodzenie adekwatne do posiadanego doświadczenia, w przedziale między z 6 500 zł – 9 500 brutto (UoP, umowa B2B);
  • Pracę w firmie, będącej niekwestionowanym i utytułowanym liderem w swojej branży (Aulery 2019 Winner);
  • Przyjazną i swobodną atmosferę pracy w młodym i ambitnym zespole, realizującym ciekawe projekty dla uznanych klientów;
  • Możliwość stałego podnoszenia kwalifikacji zarówno w ramach szkoleń technicznych, jak i kompetencji miękkich.
  • Indywidualnie dopasowany pakiet benefitów;
  • Elastyczne godziny pracy oraz możliwość pracy zdalnej.
  • Szkolenia wewnętrzne oraz zewnętrzne, udział w konferencjach branżowych.
  • Lekcje języka portugalskiego oraz możliwość pracy z biura w Portugalii

CV wraz z oczekiwaniami finansowymi prosimy wysyłać na adres: aplikuj@placeme.pl