Intern

Cześć! Jesteśmy placeme, polsko-portugalskim startupem działającym w obszarze geoanalityki i machine learning. W związku z intensywnym rozwojem produktu placeme poszukujemy osoby na stanowisko Intern, która będzie odpowiedzialna za codzienne wsparcie całego zespołu w działaniach organizacyjno-operacyjnych.

W placeme wierzymy, że zrozumienie klienta i otoczenia biznesu jest kluczem do sukcesu każdej sieci sprzedaży. Dlatego wykorzystujemy nasze umiejętności z data science i machine learning aby lepiej rozumieć customer journeys i preferencje klientów – szczególnie w odniesieniu do tradycyjnych kanałów, które są o wiele trudniejsze do przeanalizowania. Liczba potencjalnych klientów w danej okolicy, ich profile i zachowania, strategie konkurencji, estymaty zwrotu z inwestycji, zakres kanibalizacji sieci – to tylko kilka z wielu informacji które chcemy dostarczać naszym użytkownikom. Tworzymy narzędzie, które w inteligentny i kompleksowy sposób integruje dane z wielu źródeł, aby pomóc Ci podejmować lepsze decyzje – za pomocą kilku prostych kliknięć myszką.

Szybko się rozwijamy posiadając wsparcie zarówno polskich jak i portugalskich inwestorów. Dołączając do naszego zespołu będziesz miał(a) możliwość doświadczyć tworzenia firmy na samym początku jej rozwoju.

Poszukujemy osoby na stanowisko Team Assistant (mile widziany student 1-3 roku), która wesprze nasz 8-osobowy zespół w obszarze organizacji pracy. W pracy będziemy oczekiwać od Ciebie koordynacji wszystkich działań związanych z codziennymi działaniami operacyjnymi placeme:

• Dbanie o to, żeby zespół pracował jak najefektywniej dzięki infrastrukturze, logistyce oraz dobrze zorganizowanej przestrzeni biurowej
  • Procesowanie umów z klientami, inwestorami i pracownikami
  • Kontrolowanie budżetu i wydatków firmy
  • Współpraca z prawnikami i księgowymi firmy
  • Przygotowywanie raportów dla zarządu oraz inwestorów
  • Pomoc przy rekrutacji nowych pracowników
  • Bycie p.o. chief happiness officer ?

Nie masz jeszcze doświadczenia, ale chcesz zdobyć nowe umiejętności i poznać jak w praktyce można wykorzystać zdobyte podstawy teoretyczne? Aplikuj śmiało, wszystkiego Cię nauczymy!

Nasze oczekiwania:

• Entuzjazm do pracy w startupowym środowisku
  • Znajomość pakietu Office
  • Płynna znajomość języka angielskiego
  • Zrozumienie tematów księgowo-prawnych

Mile widziane będą:

• Wiedza ekonomiczna w zakresie zarządzania bądź finansów
  • Znajomość języka portugalskiego lub/i niemieckiego
  • Doświadczenie zawodowe na podobnych stanowiskach lub w podobnych zadaniach (np. organizacje studenckie)

Oferujemy:

• Wynagrodzenie 15 pln/h brutto
  • Możliwość pracy zdalnej w określonym zakresie godzin