Lead Developer

Cześć! Jesteśmy placeme i tworzymy rozwiązanie, które na podstawie naszego zbioru paruset gigabajtów danych dostarcza informacje rynkowe dla największych polskich firm. Przede wszystkim, mówimy gdzie mogą znaleźć swoich klientów, bo jesteśmy pionierami w przetwarzaniu danych lokalizacyjnych z telefonów komórkowych. Nasza platforma wspomaga wybór miejsc pod nowe sklepy, kampanie OOH i działania przedstawicieli handlowych, pomagając naszym klientom zaoszczędzić miliony na nieefektywnych decyzjach.

Mimo tego, że jesteśmy młodą firmą już zdobyliśmy zaufanie takich firm jak Carrefour, P&G, PKO BP i wielu innych, i zdobywamy nagrody w Polsce i za granicą, w tym najważniejszy Auler dla najlepszego startupu roku 2019.

W związku z intensywnym rozwojem produktu placeme poszukujemy osoby na stanowisko Lead Developer, która zajmować się będzie samodzielnym zarządzaniem procesu rozwoju produktu, koordynowaniem naszym niewielkim (na razie) zespołem developerskim oraz nadzorem nad stabilnością systemów. Szukasz nowych wyzwań lub po prostu chcesz zajmować się naprawdę ciekawymi projektami? Nie wahaj się i aplikuj do placeme!

Szybko się rozwijamy posiadając wsparcie zagranicznych inwestorów. Jesteśmy startupem o silnych fundamentach i globalnych ambicjach. Tworzymy nowatorskie, ale proste z perspektywy klienta rozwiązania dostarczające im znaczącą wartość. Nie jesteśmy kopią rozwiązań z zagranicy, a tworzymy rozwiązanie które jest prawdziwą innowacją otwierają nowy segment rynku.

Co będziesz robić w placeme:

• Pracować nad rozwojem aplikacji, szczególnie w zakresie budowania nowych funkcji i rozwijania architektury IT;
  • Samodzielnie programować, pracując nad front-endem rozwijanym w React.js oraz back-end’em w Pythonie;
  • Koordynować pracę naszego (jeszcze) małego zespołu developerskiego w zakresie code reviews oraz planowania i nadzorowania pracy;
  • Dbać o stabilność aplikacji oraz procesy CI/CD;
  • Współtworzyć długoterminową wizję produktu.

Nasze wymagania to obowiązkowo:

• Przynajmniej dwa lata doświadczenia w programowaniu w React.js;
  • Dobra znajomość języka programowania Python
  • Umiejętność zarządzania zespołem i bardzo dobra organizacja pracy;
  • Znajomość środowisk chmurowych Azure / Google Cloud / AWS;
  • Bardzo dobra znajomość Git;
  • Doświadczenie z CI/CD oraz Docker’em;
  • Chęć pracy nad wyzwaniami, na które brak jest łatwych rozwiązań;
  • Otwartość na zmiany i dynamiczne środowisko;
  • Dobra znajomość języka angielskiego.

Mile widziane będą:

• Znajomość i/lub doświadczenie pracy z Kubernetes;
  • Zainteresowanie data science i machine learning.

Co oferujemy w zamian:

• Wynagrodzenie adekwatne do posiadanego doświadczenia oraz umiejętności (dokładna kwota oraz forma umowy do negocjacji);
  • Elastyczne godziny pracy oraz możliwość pracy zdalnej;
  • Dowolność pracy w biurze w Warszawie lub Lizbonie;
  • Pakiet benefitów;
  • Szkolenia wewnętrzne oraz zewnętrzne, udział w konferencjach branżowych;
  • Przyjazną i swobodną atmosferę pracy w młodym i ambitnym zespole.

CV oraz oczekiwania finansowe prosimy wysyłać na adres: aplikuj@placeme.pl